Beba Batu Felix Entas

Stand pe o banca in parc, cu Mickey de plus in brate, a inceput la un moment dat sa monologheze in ritm de poveste. A inventat ea, asa-deodata, un nume nou pentru Mickey – un nume care a imbatat-o cu rezonanta lui originala, alungandu-i pe loc plictiseala. Asa se intampla de obicei cand isi rosteste cuvintele-inventii, infloreste din strafundurile ei un zambet aparte, o placere jucausa si foarte vie. Numai daca as putea sa redau vocea ei insufletita, freamatul pasiunii care o consuma in acele momente si lumina de pe chipul inflorit de bucurie, cand isi aude (sau isi vede) micile creatii nascute, pe care le iubeste ca pe niste capodopere autentice! Ca si cum nu ar mai exista nimic in jur, nu mai vede, nu mai aude altceva. Ca o fericire prin care respira aer curat. Ca o fereastra catre o lume speciala, a celor alesi. Ca un artist al carui suflet este, in clipele revelatiilor creatoare, un instrument care preia informatii din energia libera a universului. Ca o lumina din lumina lina…

Orice mic exercitiu de creatie o transfigureaza si aprinde in ea milioane de stele. Si apoi, mai este si indarjirea cu care apara corectitudinea cuvintelor ei. O litera daca gresesti, e caz de judecata si nemiloasa apostrofare (insotita de o reala nelinistire, caci perfectiunea nu trebuie tulburata cu nimic).

Inventia mea, Beba Batu Felix Entas

Pe Mickey il chema Beba Batu Felix Entas, un nume inventat de mine in jocul lui de azi, care se numeste Beba Batu Felix Entas si jocul lui. Si Mickey este Beba Batu Felix Entas si arata ca Mickey dar are o caciula galbena. Mickey se juca cu Minnie in pereche si se deghiza in Beba Batu Felix Entas. Si el se juca cu Minnie, Donald, Daisy, Goofy si Pluto. Si Beba Batu Felix Entas – Mickey se jucase cu prietenii lui. Faceti prezenta! Beba Batu Felix Entas, Minnie, Donald, Daisy, Goofy si Pluto, toata lumea e prezenta! Beba Batu Felix Entas spune: haideti, jucati-va cu mine, prieteni! Aceasta nu este o poveste, este o inventie. Diferenta este ca inventiile se fac cu nume inventate de mine. Si in loc de „sfarsit” scriem „inventia terminata”.

Inventia terminata.

Reclame

Un gând despre „Beba Batu Felix Entas

  1. tataia Petrica spune:

    Asa vor arata calitatile viitorilor lideri de grup; persistenta,tenacitate,abilitati de creatie,comunicare sinergica ce scot la iveala aceleasi calitati in grupurile lor.Trairea interioara energizeaza echipa si o conduce spre perfectiune pentru a atinge succesul .Asta e tot.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s