Sus in casa lui Craciun

Sus in casa lui Mos Craciun
Cine mai e acolo?
E un alt Mos indraznet
Care stie daca are cadourile
Pe care le-am pus eu in scrisoare.

Sus in casa lui Mos Craciun
Este inca un Mos
Ghici ghicitoarea mea – cantec
Cine-i mosul de langa Mos Craciun?

El arata ca Mos Craciun
Are haine de Craciun
Barba alba si mare
Si ochii maro
ca o tulpina de copac.

Si se cheama Mos?…

Anunțuri

2 gânduri despre „Sus in casa lui Craciun

 1. tataia Petrica spune:

  Ca sa afli cine-I „MOSUL „de langa Mos Craciun iti spune tataia Petrica povestea lui Mos Craciun.
  Se spune ca dupa un drum lung si obositor Sf. Fecioara împreuna cu Sf. Iosif au ajuns la Betleem, un orasel situat mai jos de Ierusalim.Simtind ca i-a venit vremea sa nasca, Sf. Maria la rugat pe Sf. Iosif sa gaseasca un salas unde sa se adaposteasca.
  Au batut din poarta în poarta, dar nimeni nu i-a primit. Ajunsi la casa lui Mos Ajun acesta i-a îndreptat la fratele sau Mos Craciun, deoarece el era sarac si nu avea loc nici pentru copiii lui.Pe la miezul noptii au ajuns la Mos Craciun, om bogat care avea case mari, grajduri pline cu vite si o multime de oi. Cu toate acestea Mos Craciun nu le-a dat adapost în casa, i-a trimis în staulul vitelor.
  Ziurel de ziua Sf. Fecioara în ieslea cea saraca a nascut pe Domnul Sfânt.Dupa ce Iisus a venit pe lume, grajdul s-a umplut de o lumina lucitoare ca lumina soarelui. În iesle s-au aprins zeci de faclii, iar paiele scânteiau ca niste luminite.Dimineata Mos Craciun s-a dus sa dea mâncare vitelor. A ramas mirat vazând grajdul înconjurat de o lumina neobisnuita, iar în iesle un prunc la care pastorii îngenuncheati se rugau. Îngerii din cer cântau din trâmbite cu flori de mar în mâna.
  Mos Craciun si-a adus aminte de cele spuse de proroci: “Dumnezeu va trimite pe pamânt pe fiul sau sa mântuiasca lumea. El se va naste din Fecioara”.
  A îngenuncheat alaturi de pastori si cu lacrimi în ochi a cerut iertare lui Dumnezeu pentru fapta sa.Pentru a-si îndrepta greseala, Mos Craciun a hotarât sa împarta averea copiilor. De atunci, în fiecare an, cu traista plina urca în sannie trasa de cai albi si colinda pamântul în lung si-n lat pentru a împarti daruri copiilor.Dupa ce a murit, Mosul cel bun, a ajuns sus în ceruri de unde priveste pe pamânt sa vada ce fac copiii.
  Un înger scrie într-o carte mare tot ce îi dicteaza mosul despre fiecare copil în parte: daca s-a rugat, a ascultat parintii, a învatat la scoala, într-un cuvânt faptele bune dar si cele rele.
  În noaptea de Craciun coboara pe o raza de luna cu tolba plina de daruri pâna la pamânt. Se urca într-o sanioara care-l poarta pe la casele copiilor.
  Pe Mosul cel adevarat de mult nu la vazut nimeni: deoarece Dumnezeu i-a dat harul de a se face nevazut. El poate intra în casa pe fereastra, prin cosul de fum, pe gaura cheii sau chiar pe usa. Lasa bradul încarcat cu beteala, beculete, daruri, suna din clopotel, si iese tiptil fara sa fie vazut.
  Când aud clinchete de clopotel, copiii stiu ca Mos Craciun a sosit cu daruri multe.În amintirea acestui Mos bun, ziua în care se sarbatoreste Nasterea Domnului se numeste Craciun.

 2. Ana spune:

  superba poveste, absolut minunata.
  cu alte cuvinte, „MOSUL” de langa Mos Craciun e „Doamne-Doamne”… 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s