prieteni pe viata

Asa cum este deja traditia „prieteniei de iubire si creativitate”, Vera si Vlad se pregatesc intens pentru intalnirea lor, indiferent cand urmeaza sa fie aceasta. Fiecare creaza pentru celalalt, in mod constant, teancuri-teancuri de mini-proiecte si opere de arta (desene, art-attack-uri, picturi, mini-carti si mesaje in diferite limbi inventate de ei: kikileasca, peppaleasca, veronicheza, tomicheza, vladuteasca, vioricheza, pauleasca, analeasca, aricheza, shaunicheza, etc).

Azi, printre „cadourile” pregatite de Vera, unul mi-a atras atentia in mod special. Un fel de tabel care contine 4 reguli ale prieteniei. Pe pagina respectiva, sub titlul „cum se comporta prietenii”, scrie asa: se ajuta, se iubesc, respecta regula celuilalt si se viziteaza (fiecare enunt fiind insostit de cate un mic desen prin care, evident, sa fie mai bine conceptualizat totul).

Am intrebat-o de ce a scris aceasta foaie si a zis asa: „pentru ca vreau ca invitatia mea sa aiba efect si sa vina Vladut la mine si pentru ca el sa stie ca eu nu vreau sa ne despartim niciodata si sa fim prieteni toata viata”.

reguli_prietenie

Anunțuri

2 gânduri despre „prieteni pe viata

 1. chiru viorica spune:

  Ce sa mai scriu ca vad in ceata din cauza lacrimilor…si gata! Ar trebui sa le facem reguli de viata si pentru oamenii mari, care uita ce inseamna prietenia.Si Vladut are acelasi traseu,deci, se indreapta amindoi spre acelasi punct.Nu mai am inspiratie , din cauza emotiei si decit sa bat cimpii, ma opresc.

 2. Petre spune:

  Dintre cele patru reguli cea mai „tare” mi se pare regula a treia”respecta regula celuilalt”Daca stramosii nostri ar fi respectat aceasta regula nu ar mai fi fost blesteme ale iubirii similare cu cele relatate de Rebreanu in romanul „Ion”Pentru ca ei sunt la inceputul prieteniei si voi stiti cum sa- i ghidati ca sa avem cu totii o viata fericita eu incerc sa comentez pe marginea unui verset din biblie(Luca 13:5) si sa va scriu sapte diferente intre un simplu prieten si un prieten adevarat cum i-i place lui Veronica sa spuna.
  Un simplu prieten, cand vine in vizita se comporta ca un invitatUn prieten adevarat, iti deschide frigiderul si se serveste.
  Un simplu prieten, nu te-a vazut niciodata plangand.Un prieten adevarat are umerii umezi de lacrimile tale.
  Un simplu prieten, nu stie prenumele parintilor tai.Un prieten adevarat are numarul de telefon al parintilor tai in agenda.
  Un simplu prieten aduce la ziua ta o sticla de suc.Un prieten adevarat soseste mai devreme pentru ca sa te ajute la pregatiri si ramane mai tarziu ca sa te ajute sa faci curat.
  Un simplu prieten nu agreeaza cand il suni in preajma orei lui de culcare.Un prieten adevarat te intreaba de ce ti-a luat atat de mult pana l-ai sunat.
  Un simplu prieten considera ca prietenia voastra a luat sfarsit cand apare prima cearta intre voi.Un prieten adevarat te suna imediat dupa cearta.
  Un simplu prieten se asteapta sa fii mereu la dispozitia lui. Un prieten adevarat este mereu in preajma ta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s