banalitati veronicheze

(Jucaria) Shaun a racit. Astazi nici macar nu a putut veni cu mine sa o luam de la scoala pe Vera si-am fost nevoita sa merg cu Mielul-perna (zis si Melu). Shaun a ramas singur in pat, sa zaca, sarmanul de el…

Dupa ce ne-am intors acasa, Vera si-a elaborat imediat „Planul pentru ingrijirile bolnavului Shaun pentru o zi”, care suna cam asa:

0: somn / 1: ceai cald / 2: medicamente / 3: rugaciuni citite / 4: supica calda / 5: ceai cald / 6: ceai cald / 7: ceai cald / 8: ceai cald  / 9: supica calda (scuzati cacofonia, apreciati devotamentul la capataiul celui bolnav, va rog) /  10: medicamente / 11: somn / 12: medicamente / 13: supica calda si ceai cald (la mic dejun)/ 14: rugaciuni citite / 15: ceai cald / 16: somn / 17: SC and CC (supa calda si ceai cald) / 18: somn / 19: rugaciuni citite / 20: picaturi de nas / 21: SC & CC (la cina) / 22: somn / 23: visat / 24: trezire pentru o noua zi.

Apoi a cautat (si-a gasit) in cartea de rugaciuni pentru copii o rugaciune pentru cel suferind si i-a citit-o cu o rabdare pe care, in alte sfere ale vietii, nici n-o viseaza (si nici noi n-o putem spera…).

…. strigam catre Tine: vindeca durerea, tamaduieste patimile sufletului si ale trupului robului tau Shaun si iarta-i toate greselile cele de voie si cele fara de voie, si degraba il ridica din patul durerii…. Amin.

IMG_0209IMG_0211

Reclame

3 gânduri despre „banalitati veronicheze

  1. tata gigi spune:

    Am citit tratamentul pentru Shaun si ne-am amuzat copios.Sunt si eu un pic racit si ma gandesc daca o sa auda Veronica,ce tratament o sa-mi recomande.Ma gandeam daca nu o avea si niste retete pe baza de oua cu sunca la micul dejun.o tuica inainte ,o friptura si un pahar de vin dupa masa la pranz,iar pentru seara o budinca la cuptor,sau niste peste,ma rog accept si variante.

  2. Petre spune:

    Foarte frumos ca se ingrijeste si ea asa cum este ingrijita Mult timp din viata i-l petrecem in asa numitele „banalitati”, ce sunt de fapt cele mai importante lucruri in viata Important din planul ei mi se pare a fi planificarea si rugaciunea.Planificarea o va ajuta sa progreseze mult in viata iar despre rugaciune am citit un articol foarte interesant, un experiemt stiintific, pe care l-au facut oameni de stiinta rusi a carui rezultat este ca „O rugăciune este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologie al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg. „Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, dar ea repară şi structura grav afectată a conştiinţei.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s