Nepoliticoasa oaie Invata-Politetea

A fost odata o oaie fara niciun nume. Oamenii au decis sa o strige dupa o porecla, Invata-Politetea, pentru ca era foarte nepoliticoasa. 

Dimineata ea a trecut pe langa baie cand parintii ei au deschis usa ca sa se spele pe dinti. Invata-Politetea nu s-a bagat in seama cu baia. Dar tatal ei a luat-o in brate si a dus-o la chiuveta si a spalat-o el pe dinti si i-a spus: „daca nu te speli pe dinti, dintii tai vor fi murdari si o sa faci carii si o sa te duc la dentist”. 

Era timpul sa inceapa scoala. Invata-Politetea nu a vrut la scoala, insa tatal ei a dus-o cu masina. Invata-Politetea in loc sa faca orele s-a tavalit pe jos alaturi de banci si a alergat prin clasa. Cand a fost pranzul, a venit mama ei sa o ia. Invata-Politetea a crezut ca scoala este un loc de joaca in care  a vrut sa se mai distreze dar mama ei n-a lasat-o. 

Cand oaia s-a intors acasa, era timpul pranzului dar Invata-Politetea a vrut sa se joace toata ziua fara sa manance si nici nu a vrut sa doarma in timpul noptii. 

Intr-o noua zi, parintii lui Invata-Politetea i-au citit o carte cu bunele maniere, ca sa nu trebuiasca sa o mai cheme Invata-Politetea, ci Politetea. Parintii i-au citit din carte mult, mult de tot pana cand ea chiar a invatat bunele maniere ca sa o poata chema Politetea.

Reclame

Un gând despre „Nepoliticoasa oaie Invata-Politetea

  1. petre spune:

    Cuvintele vorbesc despre ce este înăuntrul nostru
    „La început a fost Cuvântul”, spune marea carte a vieții, Biblia. Puțini însă țin cont de acest indiciu și nu înțeleg puterea magică a cuvântului rostit. Cuvintele nu trebuie să fie vorbe aruncate în vânt, ci aducătoare de pace, armonie și frumusețe. Deseori cuvintele aduc în afară ceea ce este în interiorul nostru, căci ele exprimă adevărurile universului nostru lăuntric.
    Dacă vrei să ştii cu adevărat cine eşti, ascultă-te când vorbeşti cu ceilalţi. Fiecare cuvânt pe care-l foloseşti reflectă ceea ce se petrece în interiorul tău. De aceea depinde cu adevărat de tine ca schimbul de replici dintre tine şi ceilalți să fie întotdeauna binefăcător și să îți asigure o viață armonioasă și fericită.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s