Cateii rai

Au fost odata trei catei foarte, foarte rai, certareti si luptatori. Ei s-au certat pentru cine sa fie seful luptei. Cand s-au decis cine este seful, acel sef a luat un scut. Ceilalti doi au luat cate o sabie fiecare si au incercat sa omoare seful. Cine omoara primul seful, el castiga!

Dar cineva ii face pe caini buni si il invie pe seful luptei de cand erau ei rai. 

Reclame

2 gânduri despre „Cateii rai

  1. petre spune:

    Cei trei caini ma duc cu gandul la balada Miorita. Abordarea finala pe care o exprima Veronica o gasim in interpretarea pe care da Mircea Eliade celor trei cibanei ajutati de cainii lor.De pe această poziție ni se propune ipoteza adaptării sau re-inventării unei „legende creștine” a Mântuitorului. Altfel spus, secvența biblică din Noul Testament, în care Iisus Cristos e judecat, condamnat și răstignit pe cruce, pe Muntele Golgotei, e trecută prin filtrul spiritualității și tradiției românești. Similitudinea e întărită de ideea comună de non-violență și neagresiune, acceptarea cu seninătate și fără regret a morții, în speranța unei izbăviri post-mortem.

    • Veronica & Ana spune:

      si eu am gasit in povestea aceasta subintelesul religios. Si nu atat o speranta de izbavire, cat chiar izbavirea insasi, caci „Cineva” chiar il invie pe „seful luptei”, acelasi Cineva care ii face buni pe cainii rai… 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s