Locuitorul principal al planetei Vera

Cand m-am nascut eu pe planeta Vera, au venit niste muncitori in fata casei mele si-au facut planeta mai frumoasa. 

Cand a fost prima mea plimbare din viata intr-un carucior veronichez, atunci eu nu am vazut nimic altceva decat pe parintii mei. Si atunci, mie mi-au placut cel mai mult ochii lor, pentru ca aveau culori frumoase.

Reclame

Un gând despre „Locuitorul principal al planetei Vera

  1. Petre spune:

    Veronica descopera „familia” principalul locuitor al planetei ei.Sa spune că ochii sunt oglinda sufletului şi că reuşesc să transmită mesaje fără glas. Prin ochi descoperim persoana cu care comunicăm, ce vrea să ne transmita sau ce nu vrea să ne transmită. Privirea îţi „vorbeşte” pe larg despre gândurile, emoţiile şi intenţiile, nu întotdeauna evidente, ale persoanei cu care conversezi. Oare cum e să te ghidezi doar dupa ce îţi spun ochii unei persoane? Ochii ne pot fi cei mai puternici aliaţi, sau ne pot trăda când ne e lumea mai dragă! Important este să cunoaştem semnalele pe care le poate transmite privirea.
    Cercetătorii au găsit şapte categorii de priviri după cum urmează: privirea paralelă la distanţă; privirea drept în ochi – indică disponibilitatea de comunicare deschisă şi directă; privirea de sus în jos datorată fie diferenţei de înălţime, fie poziţiei diferite, şi poate însemna orgoliu, dominare, aroganţă; privirea de jos în sus poate însemna supunere sau dorinţa de agresiune; privirea laterală, oblică – de sus înseamnă dispreţ şi minimalizare, de jos servilitate şi slugărnicie, poţi observa fără să fii observat, dezinteres, comoditate, lene, lipsă de interes; a mătura cu privirea câmpul vizual – poate indica curiozitate, spionare, stare de iritare, predispoziţia spre acţiuni rapide şi privirea fixă – exprimă conştiinţa propriei forţe şi a puterii de influenţă faţă de cei din jur. Se identifică şi alte tipuri de priviri: privirea oficială – întâlnită în relaţiile de afaceri şi mediile unde interlocutorii îşi concentrează privirea asupra ochilor celuilalt; privirea de anturaj – se concentrează sub nivelul ochilor interlocutorului şi privirea intimă – este îndreptată în zona dintre ochi, bărbie şi piept, coborând spre corp.
    Fiind un factor important al limbajului nonverbal, privirea este modalitatea prin care se păstrează legătura dintre interlocutori. Fără contact la nivelul ochilor, oamenii nu simt ca interactioneaza, nu comunica pe deplin. Privirea completeaza în mod definitoriu comunicarea. Privirea îndreptată către cineva sau ceva poate indica interesul faţă de persoana sau lucrul respectiv. Faptul că privirea nu este îndreptată spre celălalt induce sentimentul de nesiguranţă şi de ascundere a adevărului.
    O bază reală de comunicare cu o altă persoană se poate realiza numai dacă ne privim ochi în ochi. Evitarea contactului privirilor este un obicei supărător, ascultătorii care nu se uită la persoana care le vorbeşte, exprimă prin această atitudine dezinteres, neîncredere şi lipsă de preocupare. Un bun ascultător, ascultă cu ochii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s