Sirena trista

Departe, in Plaja Sirenelor Triste, un grup de patru fete calatoare a venit.

O sirena a esuat.

– In apa vei fi fericita! sari o fata calatoare.

Celelalte trei fete au impins-o in apa. Sirena a ramas trista chiar si in apa.

Inca o fata cu idee: Caram sirena la alta plaja!

Si cele patru fete pun sirena intr-o roaba.

– Sirena a stat prea mult pe uscat! a oftat o fata calatoare. 

Sirena a murit pentru ca a stat mult inafara apei si a devenit inger.

Fetele apar la televizor:

– A murit sirena care nu era fericita niciodata!

Cum o inviem ca sa o invatam sa fie fericita?

Spuneti voi cum credeti ca invie o sirena trista…

Reclame

2 gânduri despre „Sirena trista

 1. tataia gigi spune:

  Pe Plaja Sirenelor Triste a aparut un print siren care vazuse la televizor ca a murit sirena trista.Ii parea rau, pentru ca ii placea sirena care era tanara si frumoasa,si se gandi ca daca ar mai fi trait ar fi putut sa o invate sa fie fericita.Atunci incepu sa se roage la Dumnezeu sa o invie pe sirena trista .Se ruga printul trei zile si trei nopti pana ce Dumnezeu il auzi si o invie pe sirena.Cand a inviat,sirena s-a bucurat ca traieste din nou si i-a placut de printul tanar si frumos care a salvat-o, si s-a inveselit. Printul a invatat-o sa fie fericita si acum sunt impreuna si sunt tare fericiti amandoi. „Sfarsit”

 2. petre spune:

  Sirena noasra isi pune intrebarea fundamenala cum sa fii fericit in aceasta lume a planetei pamant cu plaje atat de diferite. Dezvoltarea ei in cele doua habitaturi ,in apa si aer ese diferita.Suratele ei o imping dinr-o plaja in alta crezand ca o ajuta. In framantarile ei vede finalul actiunilor suratelor ei si se intristeaza.
  Dealungul istoriei omeniri, in antichitate, in evul mediu imaginatia omului a creiat legende despre aceste animale fabuloase. Ne uimeste sa aflam, azi, cat de convinsi erau stramosii nostri de existenta unor astfel de creaturi. Sirenele, calugarii de mare, unicornul, dragonii, basiliscul si alte asemenea fiinte inflacarau imaginatia oamenilor din acele vremuri, iar asa-numitele bestiarii medievale – carti cuprinzand descrieri si reprezentari ale animalelor – sunt pline de imagini, desenate cu multa fantezie, ale acestor vietuitoare extraordinare. Pentru multe dintre ele au fost propuse, mai apoi, explicatii stiintifice. Astfel, vestitul monstru marin Kraken, din legendele nordice, este considerat a fi un calmar urias din genul Architeutis (la Smithsonian Museum, din Washington, SUA, se afla un exemplar de cca. 10 metri lungime). Dar sirenele ce puteau fi?
  Poetul antic Homer, in poemul Odiseea care istoriseste calatoria lui Ulise, dupa razboiul troian, inapoi spre insula-i natala, Ithaca, pomeneste de aceste femei ale marii, care traiau pe o insula si ademeneau, cu glasurile lor, calatorii care-si gaseau apoi moartea pe insula fermecata. Ulise si ceilalti navigatori de pe corabie au scapat cu viata urmand sfatul vrajitoarei Circe: Ulise a fost legat zdravan de catarg, pentru a nu putea parasi corabia, iar tovarasii sai si-au astupat urechile cu ceara, ca sa nu auda cantecul vrajit. Nu stim exact cum aratau aceste sirene in viziunea lui Homer; se pare, ca pentru grecii antici, sirenele erau niste femei cu coada de pasare!
  In Evul Mediu, toata lumea stia ca sirenele sunt niste femei cu coada de peste si glas ademenitor, pe cat de frumoase, pe atat de primejdioase. (Dar nu era ceva nou: credinte despre fapturi jumatate om-jumatate peste existau si cu cinci milenii I. Hr. Babilonienii credeau intr-un zeu cu coada de peste, numit Oannes, iar mitologia greaca e plina de zeitati marine cu cozi de peste.
  Chiar si in secolul al XIX-lea, oamenii inca mai credeau in existenta sirenelor. La balciuri, prin circuri, erau expuse asa-numite sirene – niste falsuri dibaci alcatuite, din parti provenind de la animale diferite, de pilda capete si trunchiuri de maimuta la care erau atasate cozi de peste. Alteori, pesti precum pisicile ori vulpile de mare erau prelucrati astfel incat sa arate ca niste mumii ale unor fapturi ciudate, ce corespundeau reprezentarilor din “imaginarul colectiv” cu privire la sirene.
  Totusi, pornind de la ideea ca, intr-o legenda, ceva-ceva tot trebuie sa fie adevarat, multi s-au straduit sa descopere samburele de adevar din legenda sirenelor.
  Sunt convins ca mica noastra sirena, ajutata de sirena mama tomitana va mai scrie multe si interesante variante din viata sirenelor lumii de azi.Dumnezeu sa va ajute sa gasiti calea adevarului in viata.!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s