intr-o buna zi, vom deslusi secretul gandirii

Mami, stii la ce ma gandesc eu? Poate ca intr-o zi, una dintre noi doua o sa scrie o carte despre gandirea la fel intre oameni. Sa deslusim secretul gandirii, cum pot oamenii sa gandeasca la fel sau diferit. Si pentru ca noi doua gandim atat de la fel, poate o sa facem o carte comuna despre asta! Ce parere ai? 

Anunțuri

Un gând despre „intr-o buna zi, vom deslusi secretul gandirii

 1. Petre spune:

  Eu sunt convins ca asa va fi
  Secretul fericirii fără de sfârşit consta in gândirea pozitivă
  „Suntem ceeace gandim”
  Lăsaţi-I Lui toată grija voastră, căci El are grijă de voi. I Petru 5:7
  Cum se construieste o minte. Secretul dezvaluit al gandirii umane?”
  Va recomand pentru lectura recenzia a doua carti a unor autori de succes in acest domeniu

  Eu vă recomand două cărți care merită nu doar citite, ci explorate și asimilate. Este vorba despre Cum se construiește o minte, de Ray Kurzweil și Mitul talentului, de Matthew Syed.
  Prima carte descrie creierul uman ca pe o mașinărie perfectă, capabilă să jongleze cu concepte diverse, de la cele foarte tehnice până la subtilități artistice. Kurzweil spune că secretul progresului a fost întotdeauna la îndemână, doar că am fost prea visători pentru a-l exploata așa cum trebuie. Autorul susține că cea mai performantă mașinărie din lume ar fi aceea care reproduce fidel creierul uman la întreaga sa capacitate. Și se pare că nu mai e mult până atunci.
  „Fiind unul dintre cei mai eminenți pionieri ai Inteligenței Artificiale, Ray Kurzweil ne explică adevărata natură a inteligenței, atât biologice, cât și nonbiologice. Cartea descrie creierul uman ca fiind o mașină capabilă să înțeleagă concepte ierarhice mergând de la forma unui scaun până la natura umorului. Intuițiile lui scot în evidență rolul-cheie al învățării, atât pentru creierul uman, cât și în domeniul Inteligenței Artificiale“, spune Raj Reddy, director fondator al Institutului de Robotică al Universității Carnegie Mellon.
  Ray Kurzweil este unul dintre cei mai mari inventatori, gânditori și vizionari ai lumii, cu un palmares de treizeci de ani de predicții exacte. Supranumit „geniul neliniștit“ (The Wall Street Journal) și „mașina inteligentă supremă“ (Forbes), Kurzweil a fost ales în topul antreprenorilor de publicația Inc., care l-a descris ca fiind „moștenitorul de drept al lui Thomas Edison“.
  Mitul talentului, de Matthew Syed, are o cu totul altă abordare, povestindu-ne despre talent ca despre o construcție meticuloasă, a cărei fundație o constituie darurile noastre naturale.
  Puține lucruri în viață îți oferă satisfacție precum înfrângerea unui rival. Ne place să câștigăm și detestăm eșecul, indiferent unde are loc lupta – pe terenul de sport, în clasa ori la serviciu. Matthew Syed explorează adevărul cu privire la natura noastră competitivă – de ce câștigăm, de ce pierdem și cum jucăm cu adevărat jocul vieții. Mitul talentului ne arată cum competiția – cea mai intensă, primară și dramatică dintre năzuințele omului – oferă o perspectivă vitală asupra celor mai controversate aspecte ale vieții noastre, de la biologie la economie, de la psihologie la cultură, de la genetică la rasă, de la sport la politică.
  Bazându-se pe cele mai noi cercetări în domeniul neuroștiinței și al psihologiei, Syed distruge din temelii miturile cu privire la mediocritate, talent, performanță și minte. El explică de ce unii rezistă presiunilor, iar alții cedează și cântărește atent valoarea abilităților înnăscute și puterea practicii, a muncii asidue și a voinței. De la sex la matematică, de la motivarea copiilor la cultura marilor afaceri, Mitul talentului ne arată cum competiția oferă cheia pentru a dezlega misterele lumii.
  „Atractivă din punct de vedere intelectual, o lectură rapidă și extrem de plăcută. Mi-a pus la grea încercare cele mai dragi convingeri legate de viață și succes“, spune Jonathan Edwards, deținătorul recordului mondial la triplu salt și medaliat olimpic cu aur.
  Pe internet gasiti „filmulete” cu acest subiect
  Sunt „jucarii” exceptionale pentru a te cunoate pe tine insuti
  Din toata inima Succes

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s