Puteri de zână (sau o cale magică de împlinire a sinelui propusă de un copil la 9 ani)

Eu nu sunt doar o fetiţă obişnuită. Eu sunt şi o zână.
Puterile mele sunt următoarele:

1. Puterea Bunătăţii – mă ajută să nu cred în oamenii răi şi să-i transform în oameni buni.

2. Puterea Iertării – mă ajută să nu mă enervez când cineva greşeşte.

3. Puterea Curajului – mă ajută să rezist în haos şi gălăgie.

4. Puterea Iubirii – mă ajută să-mi dau seama cine mi se potriveşte şi dacă să mă căsătoresc sau e posibilitatea de despărţire.

5. Puterea Adevărului – mă ajută să nu cred în minciuni.

6. Puterea Libertăţii – mă ajută să fac toţi oamenii (inclusiv pe mine) liberi ca nişte fulgi de nea.

7. Puterea Responsabilităţii – mă ajută să înving oboselile, plictiselile, bolile şi lenea.

8. Puterea Infinitului – mă ajută să ajung în rai (tavanul cerului) când o să devin îngeraşă (adică un fel poetic de a spune „când voi muri”).

Toate acestea rezultă:

9. Puterea Puterii – care mă ajută să fiu specială şi să se pună în practică toate puterile, pentru totdeauna.

Veronica.

zanica2

Anunțuri

Un gând despre „Puteri de zână (sau o cale magică de împlinire a sinelui propusă de un copil la 9 ani)

 1. petre spune:

  Felicitari pentru aceasta gandire „veronicheza”
  Veronica tu esti o fetita deosebita si te asemeni cu o zana pentruca amandoua aveti bunatate si frumusete sursa tuturor puterilor umane
  Foarte frumos ai sintetizat principalele calitati la care nu ajung multi adulti chiar cu parul alb
  Insa sunt si alti oameni care au spus aceste adevaruri.Iata catva dintre ei:
  1)In biblie Matei 22:37-39 Isus spune:
  – „Să-L iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu toată mintea ta“[ Aceasta este cea dintâi şi cea mai mare poruncă. Iar a doua, asemenea ei, este: „Să-l iubeşti pe semenul tău ca pe tine însuţi“
  2) … Iertarea este trecerea cu vederea a unei greşeli, absolvirea de pedeapsă. Iertarea este … Oamenii au puterea de a se vindeca sufleteşte prin uitare. Iertarea .
  3Curajul este preţul pe care viaţa îl pretinde pentru a îngădui pacea.
  definiţie de Amelia Earhart

  4) Iubirea este elixirul vital, izvorul sănătăţii, al puterii şi al energiei pentru fiecare om. … definiţie de Herbert Harris în Cele 12 legi universale ale succesului
  Iubirea este înrudirea omului cu Dumnezeu. Ea uneşte la maxim persoanele umane fără să le confunde. În iubire se arată plenitudinea existenţei.definiţiede Dumitru Stăniloae
  Adevărul e ce rezistă la testul realităţii.
  definiţie de Albert Einstein în Legile ştiinţei şi legile eticii (1950)
  5) G. Guruitch afirma ca:”libertatea umana consta intr-o actiune voluntara,clarvazatoare,inventiva si creatoare, care calauzita de propriile-i lumini si izvorata din focul actului insusi,se straduieste sa depaseasca,sa rastoarne si sa sfarame toate obstacolele si sa modifice,sa intreaca si sa creeze, din nou,toate situatiile”. Spinoza si Hegel afirmau ca :”libertatea este necesitatea inteleasa”.
  Libertatea poate fi definita ca miscarea prin care trecem de la abandonul fata de determinatiile constrangatoare asupra alegerilor,deciziilor si actiunilor noastre la alegeri,decizii si actiuni creatoare fondate pe dominarea umana a acestor determinari, pe promovarea constienta a valorilor.
  Pentru Marcus Aurelius a fi liber inseamna a aspira numai la ceea ce omul poate realiza in viata.Daca exista un secret al libertatii,acesta consta nu in dominarea necesitatii,ci in dominarea propriilor dorinte si aspiratii.
  A fi liber inseamna,in primul rand, a nu fi impiedicat sa faci ceea ce vrei sau,mai mult, a spune fara teama ceea ce gandesti.Ca urmare ,libertatea este conceputa de obicei ca absenta oricarei constrangeri.
  O alta definitie a libertatii ar fi ca omul este liber atunci cand poate actiona in conformitate cu dorintele sale . Insa aceasta este o definitie teoretica deoarece practic libertatea de care dispui tu ca om poate insemna subjugarea libertatii altuia.
  Democratia se ocupa cu punerea in prim-plan si respectarea drepturilor omului.Nu se poate defini clar termenul de libertate,starea de a fi liber.In mod normal este un drept natural cu care ne nastem,dar punerea lui in practica necesita cunoasterea legilor si a constiintei de care dispunem.
  Astfel “libertatea nu e lene ,ci intrebuintarea libera a timpului ; alegerea muncii si a exercitiului;rezumat, a fi liber nu inseamna a nu face nimic,ci inseamna a fi singur stapan pe ceea ce faci si pe ceea ce nu faci.”
  Liber este cel ce se supune legilor
  7)Responsabilitatea vine din libertate. Definiţia libertăţii, ar fi atunci când deţii controlul asupra realităţii pentru a o transforma, a o schimba, şi nu de a-ţi fi impusă. Chiar nu poţi cere mai mult de-atât.
  definiţie de Mark Knopfler
  8) Dumnezeu este conştiinţa infinitului
  Infinitul este cel care a creat universul şi toate formele finite din cadrul acestuia. Dacă cineva modelează din plastilină sau din lut o figurină şi examinăm atent figurina vom observa mici urme ale celui ce a creat-o.
  9) Toate aceste puteri iti da capacitatea de a avea puterea sa-ti realizezi visele

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s