Temă la Limba Română

Alcătuiți o compunere în care apar sinonimele cuvintelor boltă, a cutreiera, făptură și antonimele cuvintelor tânăr, teafăr, bucuros.

boltă – cupolă / a cutreiera – a (se) plimba / făptură – ființă
tânăr – bătrân / teafăr – vătămat, lovit / bucuros – trist.

Zâna

Într-o zi, o familie s-a plimbat până la o biserică. Au intrat și au văzut că pe cupolă erau pictați sfinți, îngeri și arhangheli. Deodată, în fața fetiței apăru o ființă minunată. Era o zână care venea la toți copiii din biserică, să le îndeplinească o dorință. Fetița i-a povestit de bunicul ei. I-a spus că e foarte bătrân și, din neatenție, s-a vătămat cu cuțitul încercând să o ajute la tăiat pâinea. După aceea, a rugat-o să îl vindece și, cu această ocazie, să îl transforme într-un copil.
S-au dus acasă. Bunicul zăcea în pat, trist și cu mâna în ghips. Zâna a făcut vraja și apoi fetița i-a cerut prietenia.

dscn9458

Un gând despre „Temă la Limba Română

  1. petre spune:

    Zana Vera la scoala “Veraticala”
    In cetatea lui Bucur traieste o familie a iubirii. In castelul lor printesa Vera are un baldachin format din sapte BOLTE. Bunicul ei lucreaza la un atelier cu o CUPOLA ce sustine o piramida a constiintei. Impreuna cu tatal si mama printesei ei CUTREIERA toate tainele omului pe pamant. Intr-o zi printesa si bunicul SE PLIMBAU prin templul sufletului, una dintre cele mai importante calatorii, in inima omului. Acolo ei au aflat secretul fericirii. Au descoperit o FAPTURA minunata numita Dumnezeu, o FIINTA enigmatica unita cu inima omului. Acesta este nivelul atins de sfinti si persoanele avansate la nivel spiritual. Pentru ei, dragostea devine neconditionata si astfel, acest sentiment este urmat de multumire si fericire constanta. Nicio tragedie sau eveniment nu pot sa destabilizeze o persoana care traieste la acest nivel de constiinta. Ei par sa inspire si sa ii infuzeze pe toti cei din jurul lor. Viata lor este in completa armonie cu dorinta divina si fructele acelei armonii sunt exprimate in fericirea cu care aceste persoane traiesc pe Pamant. Bunicul i-a povestit zanei Vera viata lui de tomitan si vartejurile furtunilor ce l-au ranit. Atunci zana Vera i-a cerut prietenia si a facut o magie. A infiintat o scoala numita la inceput scoala “10-71” si l-a transformat pe bunicul ei dintr-un BATRAN intr-un TANAR print. Asa au devenit colegi de banca si au observat cauzele care l-au VATAMAT si cum poti sa devii TEAFAR atunci cand greutatile vietii te LOVESC. Zi de zi ei ei transforma lucrurile TRISTE in cea mai mare BUCURIE, starea in care sufletul fiecaruia traieste calm si statornic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s